Zuivelhoeve Enschede - Wesselerbrink

Boerenkaas

Boer'n kaas is een rauwmelkse kaas. Hierbij wordt de melk, vers van de koe, direct gebruikt voor het maken van kaas. De melk heeft verder geen enkele behandeling ondergaan. Juist dat maakt, samen met de ambachtelijke bereiding, de smaak van de boerenkaas zo rijk, krachtig en uniek. Alle smaakeigenschappen van de melk blijven immers behouden. Elke kaas krijgt zijn eigen specifieke smaak en karakter.

Per kaasboerderij proeft men als het ware de verschillen in voer, in grondsoort, gras, receptuur en bereidingswijze. Ook per seizoen varieert de smaak van Boer'n kaas. Juist omdat Boer'n kaas zo puur en ambachtelijk bereid wordt, zijn de verschillen in voer per seizoen nadrukkelijk merkbaar in de smaak van de kaas.

Meestal is de kaasbereiding het werk van de boerin. Bij de bereiding van Boer'n kaas heeft iedere boerin haar eigen receptuur en haar eigen manier van werken.Boer'n kaas is een ambachtelijk product. De bereiding is voor een groot deel handwerk. Kenmerkend voor Boer'n kaas is de verscheidenheid in geur en smaak.

Zuivelhoeve heeft jaren ervaring in selecteren van de beste Boer'n kazen. Hier kunt u kennis maken met onze toppers!


filiaal