Zuivelhoeve Enschede - Wesselerbrink

Vlaskaas broodje

Benodigdheden:

Vlaskaas (ca. 50 gram)
1 ciabattini
1/2 appel
1 tl mosterd
1 tl honing

1 el wijnazijn
3-4 el olijfolie
handje rucola sla
2 el rozijnen

Snijd de ciabattini open. Snijd de halve appel in dunne plakken en halveer ze. Bestrijk brood en appelschijfjes dun met olie.
Verhit een grillpan droog voor en rooster hierin brood en appelschijfjes kort, zodat ze een mooi bruin streepje krijgen. Klop een dressing van mosterd, honing, wijnazijn en olie (voeg eventueel nog wat olie toe als het niet mooi bindt). Snijd 50 gram Vlaskaas af. Besprenkel de snijvlakken van het brood met wat vinaigrette, meng de rest met de rucola en rozijnen. Verdeel de helft van salade over de onderkant van het broodje, schik de helft van de kaas en appel erop en herhaal dit. Maal er wat zout en peper over en leg het broodkapje erbij.

Eet smakelijk!


filiaal